Moscova
International

Moscova interzice orice fel de demonstrații în oraș invocând motive legate de pandemie

Autorităţile din Moscova au respins cererile pentru demonstraţii atât din partea adversarilor invaziei Ucrainei, cât şi ale susţinătorilor forţelor armate ale Rusiei. Într-un comunicat difuzat vineri, administraţia locală invocă pandemia de coronavirus pentru a justifica interdicţia, informează vineri agenția germană dpa, preluată de Agerpres.

Autorităţile nu au dezvăluit cine a solicitat autorizarea mitingurilor şi cu ce ocazie, dar la Moscova, administraţia oraşului ar fi primit mai multe cereri pentru autorizarea de demonstraţii cu 25.000 până la 100.000 de participanţi.

Partidul de opoziţie Iabloko a criticat aspru invazia Ucrainei ordonată de preşedintele Vladimir Putin şi a anunţat că va organiza un marş de protest la Moscova.

Potrivit site-ului independent de ştiri Meduza, au fost cereri şi din partea celor care susțin ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina.

Demonstraţiile au fost interzise de multă vreme la Moscova din cauza pandemiei. Cu toate acestea, oamenii au ieşit recent în stradă în zeci de oraşe din Rusia pentru a protesta față de invazia din Ucraina, în ciuda faptului că riscă arestarea, amenzi mari şi violenţe din partea poliţiei. Mii dintre ei au fost reţinuţi până acum.

În aceste condiții, Iabloko le-a cerut adversarilor războiului din Ucraina să-şi manifeste opoziţia pe social media şi să organizeze petiţii.

blank