Montarea obligatorie
Social

Montarea obligatorie a repartitoarelor pentru căldură, amânată. Românii nu mai trebuie să le instaleze până la finalul lui 2021

Sunt vești importante pentru românii care locuiesc în blocurile racordate la sistemul de încălzire centralizat. Montarea obligatorie a repartitoarelor va fi amânată cu un an.

Repartitoarele de căldură trebuiau să fie montate până la finalul lui 2021, dar potrivit unui amendament adoptat de Comisia de specialitate din Camera Deputaților, termenul se va prelungi până la 31 decembrie 2022.

Montarea obligatorie a repartitoarelor pentru căldură, amânată

În iulie, s-a stabilit ca montarea repartitoarelor pentru căldură, în blocurile racordate la sistemul centralizate de energie termică să fie obligatorie. Termenul limită până la care acestea trebuiau să fie instalate s-a decis a fi 31 decembrie 2021.

Data limită se pare că va fi amânată, iar termenul se prelungește cu încă un an, respectiv până la 31 decembrie 2022.

Repartitoarele sunt destinate măsurării consumului individual la energie termică, apă caldă și căldură, pentru fiecare apartament.

Termenul limită se mută la 31 decembrie 2022

Decizie vine într-un amendament adăugat de comisia de specialitate, ce a trecut și urmează a fi votat în Camera Deputaților, notează Profit.ro.

Noua măsură vine după ce facturile au crescut simțitor în marile orașe, iar aleșii locali au decis să demareze o petiție prin care să amâne data limită pentru montarea repartitoarelor. Astfel, locatarii nu vor mai fi puși la o cheltuială în plus.