Featured, Politic

Monitorul Oficial trece sub autoritatea Camerei Deputaților, a decis Parlamentul

Monitorul Oficial trece sub autoritatea Camerei Deputaților. Camera Deputaților a dat, vineri, vot final pe un proiect de lege care a fost respins, în luna septembrie, de Senat. Inițiat de mai mulți parlamentari de la PNL și USR, propunerea legislativă are un aviz negativ din partea Guvernului condus de Mihai Tudose.

UPDATE 11.20  Camera Deputaților a dat vineri vot final, în calitate de Camera decizională, pe proiectul de lege. S-au înregistrat 184 de voturi ”pentru” și 46 ”abțineri”. Proeictul merge la promulgare la șeful statului.

Guvernul precizează în punctul de vedere că, având în vedere volumul mare de acte normative pe care instituția le publică, se impune păstrarea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului.

Propunerea legislativă prevede că Monitorul Oficial se află în subordinea Camerei Deputaților.

Ordonanta de urgenta a Guvernului prin care Monitorul Oficial a fost trecut din subordinea Camerei Deputatilor sub autoritatea Executivulu a fost adoptată în anul 2012.

Monitorul Oficial funcţionează pe baza legii 202/1998. Aici se publică inclusiv deciziile, hotărârile și avizele Curții Constituționale. Decizia mutării Monitorului Oficial a venit, atunci, la câteva ore după ce CCR a decis că preşedintele Traian Băsescu va reprezenta România la Consiliul European.