Medicul Monica Pop este de părere că accesul în sălile de spectacol doar pe baza certificatului de vaccinare sau a testului negativ este un abuz.

Monica Pop, certificat de vaccinare. Şi asta deoarece certificatul de vaccinare nu este o garanţie a faptului că nu eşti purtător de virus, întrucât te poţi infecta chiar dacă te-ai vaccinat.

Invitată într-o emisiune la o televiziune, medicul oftalmolog a spus că vaccinul protejează de dezvoltarea unor forme grave ale bolii, însă nu oferă protecţie 100%. În plus, persoanele vaccinate pot transmite virusul. În acest context, dr Pop spune că a condiţiona accesul la spectacole de un certificat de vaccinare sau de un test negativ este un abuz.

„La biserică nu sunt oameni la fel de mulţi ca la un spectacol? La biserică nu se cere certificat de vaccinare, dar la spectacol da. Vaccinul te ajută să nu faci o formă gravă, dar boala tot o poţi face. Cu ce ajută că într-o sală se spectacol intră cineva care este vaccinat şi totuşi este purtător de virus şi îl transmite?„, se intreaba medicul.

Monica Pop, certificat de vaccinare
Referitor la faptul că oamenii trebuie să scoată bani din buzunar ca să se testeze pentru a intra la spectacole, Monica Pop spune că acest lucru este inadmisibil, atât timp cât omul respectiv plăteşte asigurare la sănătate.

„Cum e posibil ca într-o ţară în care oamenii plătesc asigurări de sănătate testele să fie plătite? În toate ţările, testarea este gratuită. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă o dată pe săptămână sau o dată la două luni un test gratuit„, spune medicul oftalmolog.