Politic

MONICA IACOB RIDZI SI-A ASUMAT PEDEAPSA DE CINCI ANI!

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in data de 16 februarie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009, de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliţia Judeteana Cluj, fiind incarcerata la sectia exterioara din Cluj-Napoca, a Penitenciarului Gherla. Din cauza starii sale de sanatate, Ridzi a fost incarcerata o perioada si la Spitalul Penitenciar Jilava.

Imediat ce a fost incarcerata, Ridzi a reclamat conditiile in care stau detinutii, spunand ca sistemul medical din inchisori este prost si pentru un om bolnav ca ea, condamnarea la inchisoare inseamna condamnare la moarte.monica_iacob_ridzi_84308400

Fostul ministru a cerut intreruperea executarii pedepsei pentru ca sufera de numeroase afectiuni medicale, printre care trombofilie si leuconeutropenie.

Surprinzator, Monica Iacob Ridzi s-a  rasucit. Ea a depus o cerere la Tribunalul Ilfov, in care scrie ca renunta la procesul in care solicita intreruperea excutarii pedepsei de cinci ani de inchisoare, ani primiti in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului, din 2009.

Instanta a luat act de retragerea cererii de intrerupere a executarii pedepsei, iar procesul a fost inchis.

blank