Vogue Italia a scos o ediţie specială pentru luna iulie, coperta revistei fiind rezervată superbei actriţe Monica Bellucci, ajunsă la vârsta de 56 de ani, care a pozat alături de fiica sa adolescentă, Deva, în vârstă de 16 ani.

„Pe 30 septembrie 1964, când Monica Bellucci a venit pe lume, lumea nu a fost străbătută de niciun un fior, ba mai degrabă se gândea la altceva. Poate la înmormântarea liderului comunist italian Palmiro Togliatti, la primul film Beatles despre cultul celebrităților, „A Hard Day’s Night”, la Martin Luther King în vizită la Papă sau la Ferrero, care lansa Nutella. Patruzeci de ani mai târziu și cu șaisprezece ani în urmă, totuși, când s-a născut fiica sa cea mare, Deva Cassel, lumea a știut imediat. Lumea s-a gândit la ea. Mass-media a anunțat evenimentul și, pentru o clipă, am încercat cu toții să-i compunem trăsăturile în minte”. Aşa începe articolul din Vogue, dedicat iconicei actriţe italiene şi fiicei sale adolescentine.

„Totul curge atât de repede încât ambele vieți, ambele povești, par la fel de îndepărtate. Atât de mult încât, în decolorarea furioasă a trecutului, în perspectiva sa zdrobită, cele două ar putea avea aproape aceeași vârstă. În timp ce se află în accelerarea nemiloasă a prezentului, cele două sunt acum ireductibile: pe de o parte, o pubertate care își completează eclozarea, pe de altă parte, cea mai grațioasă dintre maturități care se realizează și, în cele din urmă, dispare. Monica și Deva. Deva și Monica. Mamă şi fiică s-au reunit acum într-un studio fotografic din Paris, în fața formatului 6×4,5 Hasselblad al lui Paolo Roversi, unde Monica a fost fotografiată de multe ori, în timp ce Deva nu a făcut-o niciodată. Compensația care vine acum este însă uriaşă: nimeni nu le imortalizase niciodată împreună”, mai scrie Vogue.

„Acum ceva timp Monica mi-a arătat o fotografie cu fiica ei pe telefonul mobil și a fost dragoste la prima vedere. Deva are în faţă visuri și mister. Pe Monica, pe de altă parte, am văzut-o și am fotografiat-o întotdeauna ca „Bellucci”, ca un copil care o admiră proiectat pe marele ecran, așa cum mi s-a întâmplat în copilărie cu Lucia Bosè și cu marile dive”, spune fotograful.
Monica Bellucci
În editorialul său, din Vogue, regizorul Emanuele Farneti a scris: „Monica însăși a dorit să facă gestul de a se da deoparte și de a o lăsa pe Deva în lumina reflectoarelor. Să recunoaștem acest lucru: a face loc celor care vin după noi (o fiică, un succesor) nu este ceva cu care suntem obișnuiți să vedem des. Așa că Deva (Roversi spune despre ea: „Am simțit aceeași emoție pe care am simțit-o cu Natalia Vodianova și Kate Moss. Emoția în fața frumuseții pure”) și cei 16 ani ai săi deschid un număr dedicat în totalitate vârstei sale”.
Monica Bellucci