Ministrul Educației Monica Anisie a recunoscut faptul că distanțarea socială nu va mai putea fi respectată din toamnă, în noul an școlar, comparativ cu perioada din prezent, în care se pregătesc în școli doar elevii claselor a VIII-a și a XII-a pentru examenele naționale.

Aceasta a precizat că urmează să se întocmească un plan astfel încât, din toamnă, elevii să poată merge la școală în condiții de siguranță, însă totul depinde de evoluția pandemiei.

Distanțarea socială în noul an școlar – o problemă controversată
„După ce încheiem examenele naționale, trebuie să gândim scenariul pentru noul an. În funcție de evoluția epidemiei la nivelul țării, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori. Includem între aceste măsuri distanțarea fizică. Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării ca la examenele naționale. Trebuie să ne gândim cum am putea pune în practică o astfel de situație”, a precizat Monica Anisie.

De asemenea, Ministrul Educației a explicat și cum se vor desfășura sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat organizate pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune.

„Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas”, a explicat ministrul Educației.

an scolar, bacalaureat, distantare sociala, evaluarea nationala, măsuri de preventie, ministrul educatiei, monica anisie, pandemia de coronavirus