comandant rus
International

Momentul șocant în care un comandant rus îi cere unui soldat să se rănească și să distrugă echipamentul: „Grăbește-te, le-am zis deja superiorilor că i-am ucis pe ucraineni”

Potrivit Serviciului de Securitate ucrainean (SBU), într-o înregistrare difuzată pe pagina de Facebook a agenției poate fi auzit un comandant rus când îi spune unui soldat din subordine să se rănească și să-și distrugă echipamentul, fiindcă raportase superiorilor că „inamicii” au fost suprimați, iar aceștia i-au cerut dovezi.

Conform convorbirii între un comandant rus  și un soldat interceptată de serviciile secrete ucrainene, a cărei autenticitate nu poate fi verificată independent, pentru a crea aparența „succeselor” sale în Ucraina, comandantul rus îi trasează subordonatului sarcina să realizeze înregistrări foto și video ale „mortierelor inamice distruse”, notează publicația Ukrainska Pravda.

Comandant: „Acum așteaptă fotografii”

„Am raportat deja toate astea mai sus. Acum așteaptă fotografii. Pistoale, mortiere, mitraliere, sânge, bandaje, toate prostiile… Să ne grăbim!”, îi spune comandantului soldatului său

Pentru a produce „dovezile”, soldatul trebuie să-și distrugă propriul echipament militar, pe care îi va prezenta drept ucrainean. Și chiar să se rănească, pentru a fotografia apoi urmele de sânge „ale dușmanului”.

SBU notează că „trupele ruse folosesc asemănarea cu echipamentul nostru militar”.

blank