Momentul
International

Momentul în care dronele kamikaze distrug „mașinile de ucis” ale Rusiei pe câmpul de luptă

Momentul în care dronele kamikaze distrug „mașinile de ucis” ale Rusiei pe câmpul de luptă. Un videoclip publicat de forțele ucrainene arată momentul în care dronele lor kamikaze lovesc devastator tancurile rusești iar acestea explodează aproape instantaneu.

Imaginile arată momentul cum dronele ucrainene țintesc și elimină vehiculele blindate rusești pe câmpul de luptă, lovindu-și țintele cu o precizie „chirurgicală”.

Momentul în care dronele kamikaze distrug „mașinile de ucis” ale Rusiei pe câmpul de luptă

Imaginile au fost obținute miercuri, 21 februarie, de la Brigada 71 de vânătoare separată a trupelor de asalt aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Dronele brigăzii 71 de vânătoare separată distrug tancurile inamice, operatorii UAV ai Brigăzii 71 de vânătoare separată a trupelor de asalt aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei au demonstrat o distrugere epică a vehiculelor inamice.

Mai întâi, artileriștii Brigăzii 71-a au oprit mișcarea a două tancuri inamice T-72 cu focuri de armă precise. Operatorii de drone FPV au terminat treaba sub supravegherea oamenilor de recunoaștere aeriană.

Cu ajutorul câtorva „păsări” (drone kamikaze n.red), aceștia au reușit să transforme vehiculele inamice într-o grămadă de fier în flăcări”, transmit forțele ucrainene din Brigada 71.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că între 24 februarie 2022 și 20 februarie 2024, Rusia a pierdut aproximativ 404.950 de sodați, 6.503 tancuri, 12.268 de vehicule blindate de luptă, 9.773 de unități de artilerie, 988 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 675 de sisteme de apărare aeriană, 338 de avioane de luptă, 325 de elicoptere, 7.521 de drone, 1.902 de rachete de croazieră, 25 de nave de război, 1 submarin,12.805 autovehicule și cisterne de combustibil și 1.551 de unități de echipament special, potrivit MSN.

Facem precizarea că Rusia nu a mai raportat nimic din pierderile sale din luna mai 2022, în primele luni de război în Ucraina, când preciza că ar fi pierdut puțin peste 5.000 de soldați.

De asmenea, nici Ucraina nu raportează numărul pierderilor din rândul propriilor trupe.

blank