Fără urmă de dubiu, Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiţi români din toate timpurile. Bărbat bine, actor colosal, om bun, el este, şi va rămâne, o imensă şi adorabilă poveste.
Actualitate

Momente grele pentru Florin Piersic: „Sunt lovit în inimă”

Actorul Florin Piersic trece prin momente cumplite după ce a aflat vestea morţii lui Mircea Albulescu. „Sunt foarte îndurerat. Sunt lovit în inimă. Eu cu Mircea Albulescu nu doar am jucat în film şi teatru. A fost extraordinar ca actor, iar ca om ce să spun…”, a afirmat Florin Piersic.

„Îmi aduc aminte cum îmi spunea: tu porţi şalul acela alb la gât, eu ce să îmi pun să mă întrebe lumea: unde este inelul acela pe care îl aveai. Avea umor şi era foarte dăruit profesiei. Îl ştiu de când eram student. În toate filmele, crea personaje din amănunte. L-am iubit foarte mult. Nici nu ştie publicul ce mare pierdere este Mircea Albulescu”, a mai precizat Florin Piersic.

„Era un actor de compoziţie excepţional. Îmi aduc aminte de filmele cu Mărgelatul, juca un fel de afacerist, dar avea o viclenie, ştia cum să îşi contruiască personajul. Nu ştiţi ce tare l-am gustat ca actor. Acum câteva zile am auzit de Patrichi, acum sunt lovit în inimă. Parcă îl văd şi acum… şi îl întrebam de ce vii la apus de soare? Zicea: stau în sală, intru, joc şi vrea să mă uit să vând cum şi gradează puterea de a se exprima, cum trece de la un moment la altul”, a mai declarat Florin Piersic.