Liderii alianţei politice PSD-UNPR-PC, precum şi preşedintele PLR, au semnat, vineri, protocolul pentru refacerea Uniunii Social Liberale.

ponta-tariceanu-465x390

Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat noul protocol şi au vorbit despre ce înseamnă proiectul USL.

“Au existat rațiuni politice, rațiuni de ordin moral, economice, care ne-au făcut ca în 2011 să punem pe picioare acest proiect. A fost un proiect foarte interesant care a născut multe năzuințe în rândul cetățenilor ” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„USL nu mai este doar o siglă frumoasă, un proiect de succes, este simbolul de luptă împotriva unui regim. Momentul de astăzi, momentul refacerii USL este, cel puţin pentru 7,4 milioane de cetăţeni, garanţia că vom duce până la capăt promisiunile. Este garanţia faptului că acel program de guvernare pe care ni l-am asumat va fi implementat în continuare” a afirmat Daniel Constantin.

„Este ziua victoriei interesului naţional, în faţa intereselor politice. Este prima zi a unui nou și important proiect în istoria noastră, ca naţiune. Participăm la contruirea unui proiect curajos şi, sper eu, benefic pentru România” a spus şi Gabriel Oprea.

„În această sală am fost unul dintre cei care au semnat actul de înfiinţare al USL. Oriunde aş fi, voi fi mândru că am participat la acest proiect. USL nu a fost un proiect făcut pentru nişte oameni, pentru a avea nişte funcţii. USL va face bine oamenilor, aceasta este sarcina dumneavoastră, alături de mine, în anii care urmează” crede Victor Ponta.

“Nimeni nu poate să îndeplinească o sarcină atât de dificilă, de a conduce o ţară, decât dacă are o echipă. Echipa mea este USL şi va fi întotdeauna. Dar, vreau să vă spun că voi fi în egală măsură şi am aceeaşi obligaţie, preşedintele tuturor celor care au votat USL, celor care nu au votat USL şi celor care nu au venit sau nu vin la vot. Cred în Dumnezeu, cred în România, îi iubesc pe români şi am încredere în dumneavoastră” a conchis Victor Ponta.