Actualitate, Stiri

Modernizare cu bani europeni

24 de străzi din cartierul Baicului, finalizate

strada_neasfaltata_bucuresti

Cu fonduri europene în valoare de 3.885.656 euro s-au finalizat anul acesta modernizarea a 24 de străzi din cartierul Baicului. Lucrările au fost imperios necesare având în vedere gradul avansat de degradare al celor 24 de străzi, fapt care punea în pericol siguranţa circulaţiei rutiere în zonă, cu atât mai mult cu cât nu existau trotuare pe marginea drumurilor.

Străzile erau numai din pământ şi nu aveau utilităţi, motiv pentru care primarul Neculai Onţanu s-a implicat în rezolvarea problemelor şi creşterea condiţiilor de trai pentru locuitorii cartierului Baicului.

Din bugetul propriu al Primăriei Sectorului 2, edilul a introdus reţele de apă şi canalizare pe toate cele 24 de străzi, după care a accesat fonduri europene pentru asfaltarea lor şi construire de trotuare.

Tot pentru modernizarea cartierului Baicului, Neculai Onţanu a accesat fonduri europene pentru amenajarea arhitecturală şi peisagistică, precum şi pentru montarea unui sistem cu 47 de camere de supraveghere video pentru prevenirea criminalităţii.

La Bruxelles a avut loc, la mijlocul lunii octombrie, evenimentul „Open Days –  Săptămâna regiunilor şi orașelor europene”, ocazie cu care Neculai Onţanu a prezentat cele zece proiecte ale Primăriei Sectorului 2 din București, care au fost finanțate din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene.

 

blank