Featured, IT&C

Mobilitatea urbană, o problema a zilelor noastre

Cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) arată că imensa majoritate a românilor doresc să poată folosi aplicații de mobilitate urbană, care să le faciliteze deplasarea prin marile orașe.

Studiul IRES ale cărui rezultate au fost publicate miercuri arată că sută la sută dintre utilizatorii de aplicaţii de mobilitate urbană vor ca aceste programe, menite să faciliteze găsirea unui vehicul, să existe în continuare pe piaţa locală.

Pe de altă parte, 80 la sută dintre românii care folosesc aplicaţiile mobile de transport urban consideră că acțiunea de găsire a unei maşini ar fi mult îngreunată dacă aceste aplicații de mobilitate nu ar mai exista pe piaţa din România.

Principalele avantaje ale acestor aplicații de mobilitate sunt, potrivit celor care le utilizează, eficienţa, rapiditatea, siguranţa, calitatea serviciilor şi posibilitatea de a evalua comportamentului şoferului.

În România, cea mai populară aplicație de mobilitare urbană este Clever, care a ajuns la peste un milion de utilizatori. Într-o lună, Clever primeşte peste 3,5 milioane de solicitări.

„Credem că transportul trebuie să fie accesibil tuturor, prin eficienţa şi rapiditatea de a comanda o maşină, dar şi din perspectiva preţului. De aceea oferim reduceri semnificative pentru călătorii şi încurajăm plata cu cardul. Ambiţia Clever este de a reduce timpul de aşteptare la sub 1 minut pentru fiecare comandă lansată în aplicaţie. Contăm în continuare pe sprijinul utilizatorilor şi pe cel al autorităţilor de a asigura un cadru propice pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate urbană în România”, a declarat Andrei Frunză, general manager Clever.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 şi aplicat pe un eşantion reprezentativ din principalele şase oraşe din ţară (Bucureşti-Ilfov, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi).

blank