Epoca de aur, Stiri

Mobilier de birou care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândut cu o sumă fabuloasă

Colecţionarii sunt foarte interesaţi de obiectele ce i-au aparţinut dictatorului

 Ceausescu mobilier

O garnitură de mobilier de birou, din lemn de paltin, care i-a aparţinut dictatorului Nicolae Ceauşescu a fost adjudecată pentru suma de 55.000 de euro, la Licitaţia de mobilier de birou şi instrumente de scris de colecţie a casei Artmark.

Sesiunea de licitaţii organizată marţi şi miercuri, în Bucureşti, a oferit participanţilor o varietate inedită de opere de artă şi obiecte de colecţie, generând încasări totale de peste 330.000 de euro. În continuare publicul dovedeşte un interes deosebit faţă de tot ce aminteşte de aşa-numita “epocă de aur” şi de viaţa dictatorului român Nicolae Ceauşescu, dovadă suma record oferită pentru mobilierul de birou al acestuia.

garnitura birou ceausescu

Astfel, Licitaţia de mobilier de birou şi instrumente de scris de colecţie a fost poate cel mai aşteptat eveniment din această sesiune, datorită monumentalei garnituri de birou care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi care a fost adjudecată pentru suma de 55.000 de euro, de cinci ori şi jumătate mai mult decât preţul de pornire.

De altfel, şi celelalte obiecte care i-au aparţinut liderului comunist, precum setul de pixuri Cross (adjudecat pentru 2.000 de euro) şi certificatul de “prim vânător” al României comuniste din Licitaţia de Echitaţie şi Cinegetică (adjudecat pentru 125 de euro), au fost căutate de colecţionari.