Justiţia italiană a redeschis ancheta legată de decesul rutierului Marco Pantani, găsit mort într-o cameră de hotel în 2004, pentru a determina dacă acestuia nu i s-a administrat o supradoză de cocaină, anunţă presa italiană.

crash2pantani122_35344800

“Marco Pantani ar fi fost lovit şi obligat să bea cocaină (amestecată cu apă)”, scrie Gazzetta dello Sport, care titrează “Pantani a fost ucis” şi menţionează că Parchetul din Rimini a redeschis ancheta, potrivit Mediafax.

Pentru La Repubblica, ipoteza crimei este “o lovitură de teatru”, dar care se prefigura într-o carte scrisă în 2007 de jurnalistul francez Philippe Brunel, intitulată “Viaţa şi moartea lui Marco Pantani”.

“Singurătatea pe care o căuta pedalând cu atâta bucurie a fost o ultimă şi dificilă parteneră. Dar dacă a fost cineva care l-a împins să facă acest ultim pas, atunci trebuie să se ştie”, scrie cotidianul.

Această nouă ipoteză este urmare a concluziilor unei noi expertize medico-legale a profesorului Francesco Maria Avato. Acesta susţine că “marea cantitate de drog găsită în corpul lui Pantani nu ar fi putut fi luată decât dacă era diluată în apă”.