Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost găsiţi morţi în condiţii suspecte în casa lor din satul Trestiana, din judeţul Vaslui. Poliţiştii au deschis, luni, un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un bărbat în vârstă de 81 de ani şi fiul său, de 36 de ani, au fost găsiţi morţi în casă, în satul Trestiana, comuna vasluiană Griviţa, iar oamenii legii au deschis, luni, un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Am fost anunţaţi printr-un apel la 112 de către o rudă că cei doi bărbaţi au fost găsiţi decedaţi în cele două imobile în care locuiesc, imobile ce se află în aceeaşi curte. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că cei doi bărbaţi nu au semne de violenţă pe corp şi nici nu a fost forţată vreo uşă sau vreo fereastră din imobilele respective”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Potrivit acestuia, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad continuă cercetările şi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Urmează să vedem dacă se dispune efectuarea necropsiilor şi, în funcţie de rezultatele acestora, se va dispune în consecinţă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Potrivit oamenilor legii, bătrânul de 81 de ani avea probleme medicale, dar fiul său era sănătos, decesul lui fiind considerat suspect. Persoana care a descoperit cadavrele le-a spus anchetatorilor că nu mai auzise nimic de la rudele sale de câteva zile, acesta fiind motivul pentru care le-a vizitat.

Cei doi bărbaţi nu au fost găsiţi în aceeaşi încăpere, astfel că o posibiă intoxicaţie cu monoxid de carbon este exclusă.