AUR
Politic

Miza protestelor AUR. De la rezolvarea facturilor mari, la anticipate și Simion – președinte

Numărul celor prezenți la protestul organizat de AUR devine nesemnificativ, chiar și dacă vorbim despre cifra de 10.000 de oameni. Ne aducem aminte că au fost aproape 100.000 în Piața Victoriei, mulți veniți din proprie inițiativă. De surprins este adevăratul scop al lui George Simion care se pare că vrea să preia președinția țării.

După ce l-a urmărit luni în șir mai ceva un paparazzo pe ministrul energiei, Virgil Popescu, George Simion a găsit din nou pretextul perfect să iasă în față, după ce în pandemie a realizat destul proteste, dar nu a reușit să se impună pe o funcție mai mare în stat, cum este cea de președinte al țării. Bineînțeles că facturile mari ale românilor și faptul că actualii politicieni nu iau măsuri suficiente în criza energetică sunt motive bune pentru a scoate românii în stradă și a-i atrage de partea sa. Oare George Simion nu este și el parlamentar? Câte proiecte a depus acest lider de partid în aproape 2 ani de mandat de deputat? Desigur, circul prinde bine la români, iar partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) încă se bucură de aproximativ 10% din electorat, iar miza acestor revolte este: Simion, președinte!, exact așa cum s-a scandat în Piața Universității la protestul de duminică. Tot la protest s-au mai scandat: Anticipate, anticipate!; Hoții, hoții! Ieșiți din casă, dacă vă pasă!.
AUR
Marele protest a fost pregătit câteva săptămâni, astfel că Simion nu avea emoții că va fi singur în această zi. El a făcut de altfel, toată vara turnee prin vară, și a convins o parte dintre oameni că trebuie să i se alăture, astfel că autocarele sosite duminică la București au fost pregătite din timp. Mai mult, marea nuntă tradițională din această vară a vrut să îl prezinte pe Simion ca fiind un familist convins, unde de asemenea la eveniment a invitat pe toată lumea.

De asemenea, manifestanții au venit cu steaguri tricolore și cu pancarte pe care au scris mesaje de susținere AUR și contra Guvernului și a coaliției de guvernare.

Protestatarii veniți la ora 14 la Universitatea s-au aflat sub îndrumarea lui George Simion, cel care pe tot parcursul protestelor le reamintea celor de acasă că trebuie să îi fie alături.

De remarcat este încă o dată faptul că traficul a fost blocat în tot centrul Capitalei, că în mesajele transmise nu se insista în mod special pe facturile mari de la energie și gaze, ci pe faptul că trebuie ca actualul Guvern să plece acasă, să avem anticipate, iar Simion să fie președintele țării.

Tot la protest a fost implicată și senatoarea exclusă din AUR Diana Șoșoacă care s-a apucat să se dezlănțuie din nou în Piața Victoriei, exact așa cum știe să se facă auzită și văzută: prin critici dure aduse clasei politice și promisiuni că îi va rezolva pe români. Protestatarii au fost așteptați de senatoarea Diana Șoșoacă: Bine ați venit, fraților! Unitate!. Nici din partea acestei doamne nu am văzut depuse proiecte de lege pentru ca românii să plătească mai puțin la facturi sau ca românii să aibă vreun beneficiu pe urma ei, mai ales că tot românii îi plătesc leafa de parlamentar.

Până la urmă, vorbim despre un protest despre care Simion spunea că nu este nici al lui, nici al partidului, ci al românilor care s-au săturat. Ce uită organizatorii acestui protest este că românii pot ieși din proprie inițiativă la proteste, că de regulă politicienii nu se ocupă de scandaluri în stradă, ci au luat voturi pentru a-i reprezenta pe oameni în Parlament, pentru a veni cu soluții și a găsi o cale de colaborare cu celelalte partide, așa cum există actuala coaliție formată din PSD și PNL.

De asemenea, deputatul AUR cerea în timpul protestului sprijin Diasporei, de unde să nu uităm că vin voturi importante pentru alegerile prezidențiale, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Traian Băsescu și ulterior al lui Klaus Iohannis.

Cu siguranță că George Simion va continua protestele și scopul lui este clar de a-și asigura cât mai multe voturi cu putință pentru prezidențiale, mai ales că celelalte partide politice încă nu și-au anunțat candidați puternici și carismatici.