Politic, Stiri

Mitrea: FINALA va fi Ponta-Iohannis. Victor va CÂŞTIGA cu 55-56%. Aş fi fericit dacă Udrea intră în turul II

Miron Mitrea crede că Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor intra în finala alegerilor prezidenţiale şi se aşteaptă ca liderul PSD să câştige cu 55-56%. Mitrea spune însă că el ar prefera ca, în turul al doilea, Victor Ponta să se bată cu Elena Udrea.

mitrea_73911500

Miron Mitrea spune, într-un interviu pentru ziare.com, că o finală Victor Ponta-Elena Udrea ar semăna cu turul al doilea Iliescu – Vadim Tudor.

Deputatul PSD a arătat că ar fi fericit ca Udrea să intre in turul al doilea.

“As fi fericit. Ar fi cel mai bun candidat in turul al doilea. Are o incapacitate evidenta de a lua voturi dintr-o anumita zona a dreptei. Un tur al doilea Ponta- Udrea ar semana cu turul al doilea Iliescu – Vadim Tudor. Ca lupta politica, nu ca tipologie de candidati. Acela a fost turul al doilea cel mai simplu. Nu ne-am omorat cu firea. Traian Basescu lupta pentru zona lui, Victor Ponta pentru zona lui si cand se intalnesc pe ring nu mai e problema ce fac ceilalti”, a precizat Mitrea.

Întrebat cine l-ar ingrijora in turul al doilea, Mitrea a răspuns Iohannis: “Dupa cum arata sondajele, cel mai consistent e Iohannis. Toti candidatii de pe piata taie electoratul: au sprijinitori vocali, au electorat impotriva la fel de vocal. Iohannis nu taie nimic. Nu are nici sprijinitori, nici adversari furibunzi. Asta in general e rau, cine nu taie nu castiga. Dar s-au mai vazut minuni. Nu cred sa fie o minune acum, dar sunt convins ca turul al doilea va fi Ponta – Iohannis. Victor va castiga, dar nu cu 60%. Va castiga cu 55-56%, pe acolo.”

În privinta suspendării presedintelui Traian Basescu, Miron Mitrea a arătat este exclusiv o chestiune de oportunitate politica, de strategie electorala.

“Exista argumente. Traian Basescu a cam incalcat Constitutia. Dar decizia este una de oportunitate politica. Nu oportunitate pentru noi ca tara. Din acest punct de vedere, suspendarea nu e importanta. Si de aceea pentru a sti cum e mai bine si a va raspunde ar trebui sa am in fata toate sondajele de opinie, toate focus-grupurile. La grupul parlamentar au fost pareri pro si contra, le-am trimis la decizia de campanie. Eu am spus doar ca trebuie analizat cu mare aplecare, pentru ca decizia poate influenta direct alegerile.”, a explicat Mitrea

Cât priveşte candidatul ofiter acoperit despre care vorbeste Traian Basescu, Mitrea a precizat: “Deja fiecare are adevarul lui. Pui ceva pe media si fiecare cetatean gandeste ceva. Dar eu cred ca vom afla. Ori o spune Traian Basescu, ori sifoneaza altcineva. Am vazut deja la TV mai multe abordari ale acestei chestiuni. Unele erau neutre, altele nu. Una e sa vorbesti de ofiteri acoperiti, alta de spioni.”