Dar foloseşte clasica expresie: “Vreau să fac ceva pentru ţară!”

  Misu (2)

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat, în prima sa conferinţă de presă, că nu ştie ce salariu urmează să aibă, deoarece nu a acceptat funcţia de conducere la ASF pentru bani, ci “ca să facă ceva pentru ţară”.

“Eu am cea mai mare scădere (a salariului – n. r.), dar nu vă dau procente. Eu nu vreau să intru în jocul cifrelor… Nu am niciun salariu, nu am discutat niciun salariu când mi s-a făcut propunerea, nu am discutat niciun venit, nici nu ştiu dacă am un contract, am doar un mandat de la Parlament. Am o misiune politică, nu am venit pentru bani. Am venit să fac un lucru pentru piaţă, pentru ţară, dacă vreţi. Este un proiect naţional, dar nici nu am probabil un venit mic. Nu am astăzi să vă spun cât salariu am şi nu îl am într-un document. Nu am întrebat pe nimeni câţi bani o să iau”, a spus Mişu Negriţoiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, pe 2 aprilie, numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

În timpul audierilor din comisiile reunite de buget, finanţe şi economie din Parlament, pe 31 martie, Negriţoiu a afirmat că a venit la ASF pentru că “îi place proiectul”.

“De ce am optat pentru această poziţie? Îmi place proiectul. Candidez pentru un proiect al ţării, nu este al meu, este un proiect al nostru. Aceste pieţe financiare care au rămas mult în urmă trebuie transformate într-o resursă de dezvoltare. Responsabilitatea noastră este să aducem resurse pentru dezvoltarea României şi pentru bunăstarea românilor. Mi se pare un proiect interesant şi avem multe de făcut”, spunea Negriţoiu la începutul lunii trecute.

“Am în plan să fac o restructurare a instituţiei, astea sunt aşteptările de la mine. Desigur că instituţia va fi restructurată, dar o iau de la bază şi nu mă interesează persoanele. Persoanele, dacă nu au fost pe competenţă, dacă nu performează, cred că se vor îndepărta în mod natural. Cei care nu fac faţă nu vor mai fi acolo. Mă interesează reducerile masive cu salariile, reducerea cheltuielilor ASF”, a explicat Mişu Negriţoiu.