Actualitate, Stiri

Misterioasa legătură dintre Elena Udrea şi Nuţu Cămătaru!

Ursoaica interlopului a intrat în hibernare, iar leii sunt blânzi ca nişte mieluşei

ursi

Îngrijitorii de la Zoo Bucov, dar şi vizitatorii grădinii au decis la unison s-o boteze „Udrea” pe ursoaica lui Nuţu Cămătaru. Până acum, familia foştilor stăpâni ai animalelor nu a venit să le vadă. Sora lui Baloo, ursul preferat al lui Nuţu Cămătaru, a primit, în sfârşit, un nume. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică Bucov, precum şi vizitatorii au botezat-o „Udrea”. Şeful Serviciului pentru Ocrotirea Animalelor de la Zoo Bucov, Gheorghe Raicu, spune că „Udrea” a intrat deja în vizuină, la hibernat. „Baloo este destul de activ şi, ca să-l vadă oamenii, o să-l aduc în cuştile din faţă, că are adăpost, şi o să-i pun şi paie. De când a fost eliberat, Sile Cămătaru nu a venit să vadă urşii. Şi nici altcineva din familie nu i-a vizitat. Cred că interesul pentru urşii lui Cămătaru a cam dispărut pentru că nici vizitatorii nu mai cer să-i vadă în mod special”, a declarat Gheorghe Raicu pentru ziarulring.ro.

Angajaţii Grădinii Zoologice Galaţi s-au arătat extrem de surprinşi de blândeţea celor patru lei ai lui Nuţu Cămătaru. „Luna trecută, am fost nevoiţi să transferăm animalele la Galaţi pentru că noi nu aveam condiţii. Acolo au modernizat grădina, au 11 cuşti cu încălzire centrală şi cu tot ce le mai trebuie. Cei de la Galaţi au fost foarte încântaţi de lei, mai ales că sunt mai blânzi decât ai lor şi s-au acomodat repede”, a precizat Gheorghe Raicu. Potrivit directorului Zoo Bucov, Laura Moagher, blajinitatea leilor se datorează modului în care au fost îngrijiţi aici. „Sunt blânzi pentru că s-au învăţat cu bunătate şi cu omenie. Depinde de cum îi îngrijeşti, pentru că orice animal simte omul”, a afirmat Laura Moagher.

Mult trâmbiţata mutare a celor patru lei ai lui Nuţu Cămătaru într-o rezervaţie din Africa a intrat într-un blocaj fără ieşire. Deşi au trecut nouă luni de la confiscarea animalelor, autorităţile nu reuşesc să rezolve problema proprietăţii acestora, fără de care nu se poate lua o măsură în acest sens. „Noi îi aveam în custodie, iar la Galaţi tot în custodie i-am dat. Ce vor cei de la Vier Pfoten nu se poate, transferul trebuie făcut legal. Ei ce visează noaptea spun ziua şi vor să semnăm noi în loc de proprietar, dar nu avem cum să facem asta. Nimeni nu are act de proprietate pe leii lui Cămătaru. I-au găsit în curtea lui, dar nu pot dovedi că sunt ai lui. Dacă i-au furat? Nu sunt înregistraţi nicăieri, nu au cipuri. Normal, ca să dovedeşti că eşti proprietar, îţi trebuie un carnet de sănătate, un microcip, să fie înregistrat la Mediu, la Direcţia Sanitară Veterinară”, a spus Gheorghe Raicu.

 

 

 

blank