Featured, Medical

Mister medical: A decedat la 12 ore după ce a mâncat la fast food

Moartea fulgerătoare a unui tânăr din Focşani, care s-a stins în chinuri după ce a mâncat la un fast food din oraş, este investigată acum de trei anchete. Băiatul de 23 de ani a ajuns la spital cu simptome de toxi-infecţie alimentară şi în ciuda tratamentului primit, organismul lui a cedat la 12 ore după ce fusese internat.

Colegii bărbatului, care lucra ca taximetrist, spun că acesta a început să se simtă rău la jumătate de oră după ce a luat masa la un fast food din oraş.

Tânărul de 23 de ani a ajuns la Spitalul din Focşani după ce a mîncat la fast food a djuns la spital în noaptea de luni spre marţi cu dureri stomacale, vărsături şi diaree. Chiar dacă medicii l-au tratat pentru toate aceste simptome, băiatul a murit la mai puţin de 12 ore.

Nici măcar medicii care l-au tratat nu își pot explica decesul.

Valentin Uchean, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Focşani: „Este un caz total special, pentru că este un deces survenit la un om tânăr, într-o stare de sănătate bună, aparentă, care la 12 ore după ce a început să verse şi să aibă diaree, a decedat

Nu avea boli cronice, nu avea alte afecţiuni care să îl facă să reacţioneze în felul ăsta”.

Familia tânărului a făcut plângere la poliţie, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică s-au autosesizat şi au început o anchetă la fast food-ul implicat.

Cătălina Murariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea: „A fost înregistrat dosar penal cu aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în funcţie de rezultatul cercetărilor urmează să se stabilească cu exactitate împrejurările în care au dus la decesul tânărului”.

Cătălin Graur, directorul DSP Focşani: „Echipele noastre s-au deplasat şi au început să preleveze probe de sanitaţie de pe spaţiile de lucru, spaţiile de consum, absolut de peste tot exudate faringiene la angajaţi”.

Verificări fac în acest caz şi inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară.