Orban
Politic

Mișcarea politică a momentului, aproape de a fi confirmată oficial. Nica și Orban fac declarații de presă

Ceea ce era de așteptat să se întâmple e la un pas de a avea loc. Cel mai probabil, Alin Nica, marginalizat în partidul căruia i s-a dedicat toată cariera politică, PNL, e la un pas de a trece la partidul condus de Ludovic Orban, Forța Dreptei. Cel mai probabil, mișcarea va fi oficializată marți.

Marți, presa a fost convocată la o sesiune de declarații la care vor participa Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, respectiv Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, așa cum e anunțat în cadrul invitației. După ce a fost dat afară de pe postul de șef al PNL Timiș și i-a fost oprită candidatura la un nou mandat de președinte al Consilului Județean, Alin Nica a admis că a purtat deja discuții cu Orban. El a anunțat deja că e ferm hotărât să lupte în alegeri cu candidatul impus de la nivel național de coaliția PSD – PNL, Alfred Simonis.

Deși atât Ludovic Orban, cât și Alin Nica, sunt mari iubitori de muzică, e greu de crezut că cei doi vor anunța un nou proiect artistic. Cel mai probabil, Nica va candida la postul de președinte CJT din postura de susținut (cel puțin) din partea Forța Dreptei, dar, și mai probabil, din partea Alianței Dreapta Unită, din care face parte și USR. Cel din urmă partid l-a anunțat pe Nicu Fălcoi ca fiind candidatul lor pentru postul amintit, dar el nu a fost deja anunțat candidat al alianței sub care se va merge la alegeri în Timiș, iar președintele USR Timiș a admis că numele persoanei alese se va decide în urma discuțiilor din cadrul alianței.

Surse din anturajul lui Nica anunță (și) trecerea sa la Forța Dreptei în calitate de membru, nu sub forma unui independent susținut de partid.

blank