Mircea Lucescu
Sport

Mircea Lucescu, probleme cu presa din Ucraina: „Au vrut să-mi distrugă imaginea”. De la ce a pornit totul

Mircea Lucescu, probleme cu presa din Ucraina. Tehnicianul român de la Dinamo Kiev s-a întors în capitala țării vecine, supusă invaziei militare a Rusiei. Il Luce a dorit să dea un mesaj de susținere poporului ucrainean alături de echipa sa. Mircea Lucescu a avut surpriza neplăcută să devină ținta unei campanii de defăimare din partea unor publicații din Ucraina.

Mircea Lucescu, probleme cu presa din Ucraina

Mircea Lucescu, probleme cu presa din Ucraina. Tehnicianul de 76 de ani a luat curajoasa decizie de a reveni pentru câteva zile în Kiev, alături de echipa sa, în mijlocul conflictului militar declanșat de Rusia în 24 februarie.

Intenția antrenorului de la Dinamo Kiev a fost dezvăluită săptămâna chiar de fiul acestuia, Răzvan Lucescu.

„Ştii că în dimineaţa asta (n.r. – joi) de la 5, pleacă cu un autocar de la Snagov, cu ce mai sunt dintre jucători, staff tehnic, cu el, pleacă la Kiev. Încep pregătirea la Kiev, 6-7 zile. Pe 24 pleacă în Elveţia. Se vor întoarce şi pleacă cu avionul în Elveţia. Pentru a arăta că sunt acolo, lângă oameni. Pasiunea şi lupta pentru viaţă îl fac aşa. Să renunţe şi să stea acasă, probabil că încet, încet, şi-ar pierde energiile. Aşa, el se simte tănâr, în putere, în luptă. În momentul de faţă asta simte. M-am întâlnit cu el la prânz şi numai despre asta vorbea. Se gândea la pregătire”, a spus Răzvan Lucescu, la Orange Sport.

„Au vrut să-mi distrugă imaginea”

Mircea Lucescu a devenit, însă, victima unei adevărate campanii de defăimare în presa din țara vecină. Mai mulți jurnaliști au scris că Lucescu n-ar fi ajuns sau că n-ar fi dorit să revină în Ucraina, în contextul pericolului constituit de război. Il Luce a reacționat prompt, acuzându-i pe cei care au scris asemenea lucruri că vor să-i distrugă imaginea.

„Oamenii care au oferit această informații nu mă cunosc bine. Au vrut să-mi distrugă imaginea, iar societatea preia rapid lucrurile negative. Dar nu este o problemă, continui să-mi fac treaba. Am venit aici să demonstrez că viața la Kiev și în Ucraina, în general, continuă. Oamenii au reluat activitățile zilnice, iar fotbalul este o componentă importantă aici.

Trebuie să fim un exemplu pentru toți sportivii, trebuie să continuăm să jucăm în Ucraina. Este foarte important, pentru că oamenii se gândesc doar la război și la lucruri groaznice. Sportul, cultura ne ajută să compensăm valul negativ care vine odată cu războiul. Consider că avem o datorie să ajutăm în aceste momente”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

De la ce a pornit totul

Mircea Lucescu s-a referit și la confruntarea cu Fenerbahce din turul 2 al preliminariilor Champions League. Echipa antrenată de român și-a câștigat locul în competiție, după ce a ocupat locul 2 în campionat în momentul opririi acestuia de către federație, din cauza conflictului militar.

„Pentru Dinamo Kiev, participarea în Champions League este foarte importantă pentru moralul ucrainenilor. Vrem să arătăm că viața merge mai departe, în ciuda bombardamentelor. Oamenii au fost devastați în ultimele patru luni. Acum vrem să îi facem să zâmbească, prin intermediul fotbalului.

Nu voiam să jucăm cu Fenerbahce în această rundă. Este cel mai dificil adversar pentru noi. Poate fi cel mai important duel al anului pentru noi. Cred că primul meci cu Fenerbahce va avea loc în Polonia. Totuși, dacă Putin va înceta bombardamentele în Ucraina, vrem să jucăm la Kiev împotriva lui Fenerbahce. Sper că războiul se va încheia și vom juca din nou pe propriul stadion, în fața fanilor”, a mai spus Mircea Lucescu potrivit sursei citate.

blank