Mircea Lucescu
Sport

Mircea Lucescu, la echipa națională a României? Presa ucraineană și vestea care pune pe jar iubitorii de fotbal din țara noastră

Dinamo Kiev, liderul și campioana la zi din fotbalul ucrainean, negociază cu un posibil înlocuitor pentru Mircea Lucescu pentru că antrenorul român este dorit la echipa națională a României, spune presa din Ucraina.

Mircea Lucescu e dorit la echipa națională a României, susține presa ucraineană

Deși nu s-a înțeles prea bine cu ultrașii lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a calificat echipa în Liga Campionilor și a cucerit eventul încă din primul sezon. Cu toate acestea, conducerea formației ucrainene ar fi negociat în ultimele luni cu tehnicianul portughez Abel Ferreira (42 de ani), relatează sport.ua, care citează informații din publicația braziliană UOL Sporte.

Potrivit presei din Ucraina, conducerea lui Dinamo Kiev îi caută înlocuitor lui Mircea Lucescu, care ar fi dorit la echipa națională a României.

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, susținea recent că există 12 variante pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi, iar una dintre ele ar fi chiar cel mai titrat antrenor român din istorie.

„Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși. S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu, Mircea și Răzvan, cei doi Iordănescu, junior și senior, Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Costel Gâlcă”, declara Aurel Țicleanu.

Mai multe variante dintre cele enumerate, printre care Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu și chiar fiul lui „Il Luce”, Răzvan, au căzut între timp.

Lucescu, senior care a mai fost la cârma naționalei între 1981 și 1986, sugera în octombrie că nu dorește să revină pe banca „tricolorilor”.

„Dați-mă cu vreo 20 de ani înapoi și vă promit că mă duc unde vreți voi. Vedeți-vă de treabă! Aveți altceva de întrebat? Nu vedeți ce vârstă am? Lăsați-mă în pace”, declara Mircea Lucescu.