Mircea Geoană
Actualitate, Featured

Mircea Geoană primește înapoi cele 3 ceasuri primite cadou de la Vanghelie

Mircea Geoană va primi înapoi cele trei ceasuri de lux pe care Marian Vanghelie i le făcuse cadou, a decis instanța, joi. Ceasurile erau sub sechestru în dosarul în care fostul edil al sectorului 5 a fost judecat și condamnat pentru corupție.

Instanța care l-a condamnat joi pe Marian Vanghelie la 11 ani și 8 luni de închisoare a dispus ridicarea sechestrului și restituirea către Mircea Geoană a acestor ceasuri.

„În temeiul art. 397, alin. 3 C.pr.pen. raportat la art. 255 C.pr.pen., dispune restituirea bunurilor menţionate în ordonanţa emisă la 25.05.2015 de către procuror (vol. 72, filele 6-11) către intimatul Geoană Mircea – Dan şi ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor”, se arată în hotărârea instanţei.

În acest dosar, în 2015, procurorii puseseră sechestru pe trei ceasuri pe care Mircea Geoană le primise cadou de la Marian Vanghelie, anchetatorii considerând la începutul anchetei că acestea ar fi fost cumpărate cu bani proveniţi din infracţiuni.

Mircea Geoană a recunoscut primirea celor trei ceasuri, însă a spus că nu ştia că sunt din presupusa mita primită de edil și că, de fapt, nici nu erau pe gustul său.

De altfel, la Digi24, el a afirmat că nu le-a purtat niciodată și că a aflat cu surprindere că fiecare valora peste 34.000 de dolari.

„Am aflat și eu cu surprindere. N-aveam de unde să știu ce e înăuntru. Ca dovadă că sunt neatinse le-am adus înapoi. Am aflat și eu apoi de valoarea lor”, spunea atunci Geoană.

Totodată, Geoană a subliniat atunci că Vanghelie nu i-a cerut nimic în schimbul acelor ceasuri.

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare în dosarul în care este judecat pentru luare de mită și abuz în serviciu. Decizia a fost luată, joi, de magistrații Tribunalului București, după un proces care a durat șase ani.


blank