Actualitate

Mircea Geoană: ”Este declarație de război împotriva Europei”

 2 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Mircea Geoană a reacţionat după exploziile de pe aeroportul din Bruxelles și de la o stație de metrou din apropierea unor sedii UE şi este de părere că cele întâmplate seamănă mai mult cu o ”declarație de război” la adresa Europei și un grav atac la adresa modului de viață european.

”Este o declarație de război împotriva Europei. Alegerea Bruxelles-ului este evident legată și de capturarea celui care afost creierul atentatelor de la Paris. Faptul că Bruxelles-ul a fost atacat in punctele sale critice depășește dimensiunea belgiană a acestei odioase crime. Este o declarație de război explicită”, spune Mircea Geoană.

”Europa trebuie să stea unită, pentru că riscul pe care-l avem este ca emoția de după acest atentat și criza refugiaților vor fi speculate de către ultranaționaliști… mi-e teamă că tot ce înseamnă imigranți economici din Europa de Est, cum e cazul românilor, al bulgarilor, să nu fie cumva asimilați cu această imigrație din Orientul Mijlociu”, este de părere Geoană.

În opinia sa, în Europa este nevoie de o ”vigoare fără precent”, și în sensul colaborării între serviciile de informații. ”Suntem în cea mai complicată perioadă pe care Europa o are de înfruntat. Suntem în fața celui mai grav asalt la adresa modului de viață european, de la Cruciade”, a concluzionat Mircea Geoană.

blank