Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, a declarat, în cadrul emisiunii “Gândurile lui Cristoiu”, că nu este nevoie de schimbarea Constituţiei, deoarece aceasta ar aduce şi mai mult deranj, considerând că legea fundamentală a fost forţată de toţi preşedinţii.

“Constituţia nu e proastă deloc. E forţată de cam toţi preşedinţii, prima schimbare de guvern neconstituţională a fost Mineriada din 91. Nu trebuie să facem nimic, a schimba Constituţia e un deranj atât de mare, doar asta nu ne mai trebuie”, a declarat Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, la “Gândurile lui Cristoiu”.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu dacă nu se va schimba fundamental în cazul în care va obţine prima funcţie în stat, Mircea Diaconu a spus: “Oml suportă cel mai greu prea-răul şi mai ales prea-binele. E un şoc. Uitându-vă la mine, că ne uităm de 50 de ani şi ne-am văzut public, au fost momente când aveam 20 de ani şi am nimerit în nişte conjuncturi şi nu s-a clintit nimic din comportament. Prea-binele de care vorbesc e traversat de mine de multă vreme. Să ai 20 şi ceva de ani şi să fii luat în braţe de cei mai mari actori, eu am fost în topul acela. Nu mi s-a clintit nimic nici atunci”, a mai spus Mircea Diaconu.