Breaking News, Stiri

Mircea Cosma, şeful CJ Prahova, în arest pentru trafic de influenţă

DNA l-a pus sub acuzare şi pe fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma

Cosma

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă. Vlad Cosma este acuzat că ar fi primit peste 4,4 milioane lei de la reprezentanţii unor firme pentru ca acestea să obţină contracte cu Consiliul Judeţean. Ambii sunt reţinuţi pentru 24 de zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de „La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, urmând a fi prezentat în cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat în aceeaşi cauză penală”, se arăta în comunicatul DNA, înainte de arestarea preventivă.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de inculpatul Vlad Alexandru Cosma, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (trei acte materiale), şi începerea urmăririi penale faţă de suspectul Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (trei acte materiale), potrivit unui comunicat remis, marţi, de Direcţie.

Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale au rezultat indicii rezonabile că inculpatul Vlad Alexandru Cosma, împreună cu altă persoană apropiată, prin acte materiale repetate, a pretins şi a primit în perioada 2012 – 2013 de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale –denunţători în cauză – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149, 97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale, pe care, în fapt, aceştia le controlau.

Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele C. J. Prahova, Mircea Cosma (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societățile respective să obțină, de la instituţia publică, lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă supraevaluate, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare.

Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând „comisioanele” conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi.

 

 

blank