Fratele preşedintelui află dacă va sta după gratii în următoarele 30 de zile

 mandat Basescu

Mircea Băsescu a ajuns la Tribunalul Bucureşti, fratele președintelui urmând să afle dacă va rămâne sau nu după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Mircea Băsescu a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă. Fratele preşedintelui României ar fi primit 250.000 de euro să intervină pentru Bercea Mondial. Şi Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat mita, a fost reţinut pentru 24 de ore.

În mai multe înregistrări se arată că Mircea Băsescu i-ar fi promis familiei lui Bercea Mondial că va interveni în justiţie în favoarea interlopului condamnat pentru tentativă de omor. Procurorii DNA vorbesc de o mită de 600.000 de euro, din care Mircea Băsescu ar fi primit 250.000, iar restul intermediarul Marian Căpățână.

Mircea Băsescu a declarat, ieri, că înregistrările audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context și că preşedintele Traian Băsescu nu are “niciun fel de legătură” cu relaţia sa cu membrii familiei Anghel.

“Ce am văzut este o deturnare a adevărului. Au fost prezentate numai mici fragmente (…) Vă spun că nu am luat bani, nu am încercat să aranjez eliberarea lui Bercea. (…) Este vorba despre banii cu care venise Marian Căpăţână ca s-i dea înapoi din imprumutul pe care îl luase. Marian era în biroul alăturat cu banii ca sp le dea. Preşedintele ştia despre un asemenea caz. Toata lumea ştia despre cazul lui Bercea Mondial. Tot timpul le-am spus să nu mai dea bani, ci să aibă încredere în justiţia din România.

Eu nu am luat niciun ban. Nu ştiu ce suma era. Marian era cu plasa cu bani în biroul celălalt. Aştepta să le ramburseze datoria pe care o avea la ei. Le-am recomandat avocat, dar mai mult de atât nu aveam ce să le fac”, a spus Mircea Băsescu.

Câteva ore mai târziu, într-o declaraţie publică, preşedintele a precizat că nu a discutat niciodată cu fratele său despre o intervenţie în justiţie în favoarea lui Bercea Mondial.