Actualitate, Stiri

Mircea Băsescu ar putea fi mutat din arest la spital

Între timp, avocatul său îi cere eliberarea pe motiv că „nu reprezintă un pericol social”

 mircea basescu libertate

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, ca urmare a acuzaţiei că ar fi luat 250.000 de euro pentru a interveni în favoarea eliberării lui Bercea Mondial din închisoare. După pronunţarea deciziei, Mircea Băsescu a fost readus în arest, la Poliţia Capitalei, în timp ce avocatul său a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Fratele preşedintelui României nu reprezintă un pericol social şi poate fi cercetat în stare de libertate, spun avocaţii lui Mircea Băsescu. Ei vor astfel să îi convingă pe judecătorii de la Curtea de Apel să îl elibereze din arest. Mircea Băsescu este în continuare încarcerat la Arestul Poliţiei Capitalei.

După ce a petrecut prima noapte de arest, singur, într-o celulă, vineri seara, imediat ce magistraţii au decis arestarea sa pentru 30 de zile, Mircea Băsescu a fost mutat într-o celulă cu şase paturi, pe care o va împărţi cu alte două VIP-uri, miliardarul Dan Adamescu şi fostul şef al Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, conform Pro Tv.

Ieri dimineaţă, fratele preşedintelui României a fost vizitat atât de fiica lui, care i-a adus mâncare şi apă, dar şi de avocat, care a afirmat despre clientul său că nu se aştepta să fie arestat pentru că a susţinut în repetate rânduri în faţa instanţei că e nevinovat.

Mai mult, se pare că Mircea Băsescu ar putea fi mutat în următoarele zile la spitalul Penitenciarului Jilava deoarece suferă de afecţiuni cardiace ce trebuie monitorizate şi trata.

Tot ieri, avocatul lui Mircea Băsescu a fost în arestul Poliţiei Capitalei şi a stat cu fratele preşedintelui aproximativ o oră. În acest timp, cei doi au stabilit, cel mai probabil, argumentele cu care se vor prezenta în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti când se va judeca recursul.

Decizia de arestare preventivă nu este definitivă şi a fost deja atacată cu recurs de către avocaţii celor doi.

blank