Showbiz, Stiri

Mircea Baniciu îi dă replica lui Nicu Covaci: “Era un nimeni cânda venit la noi”

Scandalul dintre foştii membri ai trupei Phoenix pare fără sfârşit. Aflaţi în plin proces cu Nicu Covaci, Mircea Baniciu şi Ioji Kappl reacţionează dur la ameninţările cu bătaia ale liderului Phoenix… 

Mircea-Baniciu

Nicu Covaci a povestit, zilele trecute, cum şi-a ameninţat foştii colegi şi chiar i-a bătut. „Să-i ia mama dracu’! Dacă îi prind , îi bat rău. Şi nu glumesc”, continuă el cu ameninţările adresate lui Baniciu şi lui Kappl, cu care, de altfel, se judecă pentru că i-au cântat piesele fără să declare drepturile de autor.

Ameninţările lui Covaci nu l-au lăsat indiferent pe Mircea Baniciu: “Nicu uită că, după plecarea lui Bordeianu, l-au părăsit toţi ceilalţi colegi din Phoenix. Era un nimeni când a venit la noi. A uitat că nu a făcut singur piesele Phoenix. A uitat de toţi cei care l-au ajutat. A uitat de toate momentele extraordinare pe care, singur, nu le-ar fi avut niciodată. A uitat că l-am iertat de fiecare dată pentru toate mitocăniile şi mârlăniile pe care le-a făcut. A uitat cum ne-a minţit în ce priveşte partea financiară a turneelor din România sau din SUA/Canada şi că a semnat în numele tuturor nenumărate contracte pentru concerte, înregistrări şi discuri produse în România”.

Dezamăgit, Baniciu mai spune cum Covaci i-a mulţumit în ’90 după primul concert Phoenix, pentru că a cântat în perioada comunistă din repertoriul trupei.

Şi Ioji Kappl, chitaristul trupei Phoenix, este întristat de recentele declaraţii ale lui Nicu Covaci. “Prin astfel de cuvinte îşi face rău în primul rând lui. Îmi pare rău că s-a ajuns la un astfel de nivel… Omul acesta s-a şters din viaţa mea. Mă ameninţă. Dar câinele care latră nu muşcă…”, a declarat Ioji Kappl în presă.