Featured, Sport

Ministrul Sportului este de părere că echipele de fotbal ar trebui să intre în izolare totală

Ministrul Sportului Ionuț Stroe, a declarat că echipele de fotbal ar trebui să revină în izolare totală până la finalul campionatului, după ce au apărut focare de coronavirus la trei echipe: Dinamo, CFR Cluj și Petrolul Ploiești.

Ministrul Sportului „Liga 1 are toate condițiile să-și ducă competiția la bun sfârșit. Dacă nu reușesc să aibă loc toate meciurile până pe 3 august, până când trebuie să avansăm echipele, LPF trebuie să vină cu propuneri pentru stabilirea unor rezultate sau a clasamentului final.

„Cred că pentru ultimele trei etape, care mai sunt de disputat în play-off, pentru că el contează cel mai mult, cred că ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să fie protejate suplimentar, echipele să apeleze la acest tip de cantonament, izolându-se de ceilalți. E prima soluție avansată de Ministerul Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

El a anunțat că au fost făcute controale și că mai urmează și altele, la CFR Cluj și Dinamo, urmând să fie date și sancțiuni din punct de vedere sportiv.

„Cred că problemele au apărut în afara stadioanelor”, a subliniat Stroe, precizând că „este posibil” să fie anumite măsuri suplimentare pentru următorul sezon.

„Dacă regulile ar fi respectate cu rigurozitate, nu ar trebui să avem focare. (…) Clubul e prima instituție responsabilă vizavi de responsabilitatea și rigurozitatea după care să-și desfășoare activitatea acești sportivi”, a adăugat el.

În ceea ce privește meciurile cu public, ministrul a spus că „nu e momentul să avansăm scenariul” spectatorilor în tribune, cel puțin nu în condițiile în care trendul cazurilor noi este de creștere, adăugând că acest lucru va fi posibil când situația epidemiologică o va permite.