Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că nu este nevoie de “curaj” pentru ca o persoană să se vaccineze, ea precizând că aşteaptă ca vaccinul să fie aprobat la nivel european şi pentru tinerii cu vârste sub 16 ani, pentru a-şi imuniza fiica.

Ministrul Sănătăţii a declarat că îşi doreşte ca şi copiii ei şi colegii lor să simtă aceeaşi linişte pe care ea a simţit-o după ce s-a vaccinat.

„Fiica mea, dimineaţă, m-a întrebat ea când se vaccinează, aşa că aşteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului şi la nivelul Uniunii Europene şi pentru persoanele mai tinere de 16 ani şi cred că voi printre primii care va merge cu copilul care este eligibil la vaccinare”, a declarat, sâmbătă după-amiază, ministrul Sănătăţii, în timpul unei vizite la centrul drive thru deschis la Oradea.

Ioana Mihăilă, de profesie medic, a afirmat că nu este nevoie de „curaj” pentru ca o persoană să se vaccineze, arătând că este importantă puterea exemplului.

„Vreau ca aşa cum eu, care mă simt liniştită după vaccinare, acelaşi lucru să-l simtă şi fiica mea şi copiii mei şi colegii lor de clasă şi persoanele cu care vin în contact”, a adăugat ministrul, conform News.ro.

Ministrul Sănătăţii participă la campania de vaccinare
Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, participa la campania de vaccinare in judetul Bihor, unde, sambata, 8 mai, administreaza serul anti-COVID in cabinetul unui medic de familie din Osorhei.

Unul dintre pacientii carora le-a administrat serul ministrul Sanatatii este un tanar de 19 ani. Ioana Mihaila a schimbat cateva cuvinte cu acesta, inainte de imunizare, intrebandu-l, printre altele, daca are emotii legate de vaccinare.

La final, ministrul si tanarul si-au multumit reciproc, iar tanarul a primit adeverinta de vaccinare si o insigna cu mesajul „M-am vaccinat”.

Tot in cursul zilei de sambata, Ioana Mihaila are programata si o vizita la centrul de vaccinare drive-thru deschis in parcarea unui centru comercial din Oradea.