Statele Unite au refuzat să acorde viză de intrare ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, care i-ar fi permis să participe joi la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU la New York, a declarat un oficial, citat de site-ul agenției de știri Reuters, relatează Mediafax.

Oficialul american a făcut aceste afirmații luni, sub protecția anonimatului, însă Departamentul de Stat al SUA a refuzat momentan să comenteze situația.

Misiunea Iranului către Națiunile Unite a comunicat că: „nu am primit nicio comunicare oficială, nici din partea SUA, nici din partea ONU, cu privire la viza ministrului de externe Zarif”.

În conformitate cu „acordul privind sediul ONU din 1947”, Statele Unite au obligația ca în general să permită accesul diplomaților străini la sediul Națiunile Unite. Însă Administrația de la Washington susține că poate refuza acordarea de vize din motive de „securitate, terorism și politică externă”.

Citeste si...
Iranul recunoaște că a doborât avionul ucrainean cu rachete rusești

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.