Economic, Stiri

Ministrul Finanţelor: Nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Treaba noastră e să creăm cadrul stimulativ

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, nu crede că este datoria Guvernului să creeze locuri de muncă. Treaba Executivului, în opinia ei, este să creeze un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă.

ioana-petrescu-465x390

Declaraţia a fost făcută de Ioana Petrescu marţi, în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii simple a ACL, “Ministerul MTO – minciună, taxare, oprirea economiei”.

„Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. Eu cred că treaba noastră este să creăm un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de muncă şi încurajarea ocupării în mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

De asemenea, ea a arătat că scutirea pe profitul reinvestit şi reducerea CAS vor avea un efect benefic asupra creşterii locurilor de muncă.

„Ambele măsuri privind reducerea poverii fiscale pe muncă şi scutirea de la plată a profitului reinvestit vor avea impact benefic asupra creării de noi locuri muncă, încurajarea angajărilor, oficializării angajărilor din economia nedeclarată sau subdeclarată”, a susţinut Ioana Petrescu.

Marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, a fost dezbătută moţiunea ACL, care vizează politica Ministerului de Finanţe şi este “un semnal de alarmă în privinţa direcţiei economice greşite spre care se îndreaptă România sub conducerea Guvernului Ponta”. Despre această moţiune, ministrul Ioana Petrescu a spus că “este o sinteză de metafore, 12 pagini de interpretări proprii, fără corelare cu indicatorii macroeconomici, cifre adunate aritmetic, astfel încât să rezulte concluzii personale”, precizând că, în calitate de ministru tehnocrat, nu vrea să se implice şi disputele electorale, relatează Agerpres.

Moţiunea va primi votul final miercuri.