Ministrul Finanţelor Florin Cîţu câ nu ne panicăm că cursul de schimb al monedei naţionale a atins, joi, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat la 4,7834 lei/euro, peste maximul anterior de 4,7808, atins în data de 21 noiembrie 2019.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu spune că deprecierea de joi a leului, care a atins un nou minim istoric faţă de euro, este corelată cu scăderile monedelor din regiune, generate de mişcări de fluxuri internaţionale.

„Deprecierea uşoară a leului astăzi este corelată cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă. Dobânzile vor continuă să scadă şi încrederea investitorilor va continuă să crească în guvernarea PNL”, a postat ministrul pe Facebook.

Ministrul spune că preţurile vor scădea şi dobânzile vor coborî aproape de zero cu cât mai repede vor avea loc alegerile anticipate. „Urmează lucruri fantastice pentru români. Dobânzi aproape de zero şi scăderi de preţuri”, spune Cîţu.

Dolarul american a atins şi el un nou nivel record în raport cu moneda naţională, crescând de la 4,4241 lei, la 4,4307 lei.