Actualitate, Featured

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu recunoaște că economia este intr-o situație deplorabilă

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că economia din țara noastră este într-o situație aproape imposibilă. ”Îi ţinem pe oameni în casă pentru că vrem să fie sănătoşi şi în acelaşi timp să şi funcționeze economia”, a afirmat Cîțu.

”Un lucru important este sănătatea economiei şi suntem într-o situaţie aproape imposibilă, să îi ţinem pe oameni în casă pentru că vrem să fie sănătoşi şi în acelaşi timp să şi avem economia să funcţioneze. Cred că până acum am reuşit şi vom face acest lucru în continuare. Repet, pe primul loc rămâne sănătatea românilor, iar cei care joacă poker cu sănătatea românilor sunt nişte criminali”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea Ministrul economiei a mai afirmat că sunt trei politicieni români – Victor Ponta, Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu – care nu vor să voteze decretul de prelungire a stării de urgenţă, lucru pe care Guvernul nu-l poate accepta, fiind vorba despre sănătate românilor.

”Sunt două lucruri importante pentru mine ca ministru al Finanţelor astăzi şi să ştiţi că pe primul loc este sănătatea românilor şi ceea ce facem şi la Ministerul Finanţelor este pentru a-i asigura că românii rămân sănătoşi. De aceea, mi se pare de-a dreptul criminal că există politicieni români şi sunt trei politicieni români, Ponta, Ciolacu şi Tăriceanu, care nu vor să voteze decretul pe care îl va propune şi cred că-l va propune domnul preşedinte de prelungire a stării de urgenţă. În acest moment, sănătatea românilor este mult mai importantă şi vreau să-i asigur pe toţi că Guvernul României nu negociază sănătatea românilor”, a mai spus, Florin Cîţu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că prelungirea stării de urgenţă “fără o minimă garanţie” că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic “ar fi o inconştienţă totală”.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că Biroul Executiv al formaţiunii a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă, cu unele condiţii. Între acestea se numără prelungirea stări de urgenţă doar până la 1 mai şi repornirea activităţilor productive şi de servicii după această dată. În plus, Pro România are solicitări de natură socială şi economică.

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declară că nu va vota prelungirea stării de urgenţă, acuzând că la adăpostul acestei măsuri „creşte lipsa de transparenţă” şi este deschis „drum liber abuzurilor”.