Ministrul Finanţelor
Actualitate

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat – în contextul scandalului legat de insolvenţa companiei Euroins şi majorarea poliţelor RCA – că a solicitat CEC-ului să îşi depună documentele de autorizare la ASF şi are o lună de zile să se autorizeze.

Întrebat la Parlament despre acea companie a statului care să intre pe piaţa de asigurări, ministrul Finanţelor a spus:

”Are o lună de zile, am solicitat şi ieri CEC-ului şi vă spun şi dvs, are o lună de zile să se autorizeze, să îşi depună documentele de autorizare la ASF”, a spus ministrul Finanţelor, potrivit News.ro.

CEC este a șasea mare bancă din România, cu active în valoare de peste 50 de miliarde de lei la jumătatea anului 2022.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a arătat că în momentul în care începe procedura de autorizare, din ce a discutat în trecut cu preşedintele ASF, Nicu Marcu, ASF va da tot concursul ca autorizaţiile să vină, respectând toate criteriile legale, să vină rapid şi să intre cât mai rapid în piaţă.

Despre riscul declanşării unei proceduri de infringement, ministrul a spus:

”Nu vreţi să protejăm mai întâi cetăţenii? Eu vreau să văd proiectul şi să ne uităm în concordanţa lui cu legislaţia europeană şi cu modul în care până la urmă corespunde sau nu. Pe de altă parte, este important ca cetăţenii şi companiile să fie protejate de această situaţia”, a spus Câciu, afirmând că relaţia cu Comisia Europeană, pentru piaţa de asigurări, tot ASF-ul o are.

Despre o majorare a poliţelor RCA, ministrul Finanţelor a afirmat că așteaptă ”proiectul” de la ASF.

CEC are ca acționar unic statul român

CEC are ca acționar unic statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor.

La începutul anului trecut CEC avea o rețea de 48 de sucursale județene, 115 agenții urbane de tip A, 385 de agenții urbane de tip B și 461 de agenții rurale de tip B.

CEC Bank avea la jumătatea anului trecut 5.356 de angajați.

blank