Politic, Stiri, Ultima Ora

Ministrul Energiei acuza!

Jaf  la Regia de Activitati Nucleare

Constantin NitaUn nou scandal zguduie sistemul energetic romanesc! Ministrul Energiei, Constantin Nita, a lansat acuzatii grave conducerii Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare despre care spune ca a luat parte la un „jaf de proportii”. “Un jaf de proportii cum nu mi-am putut imagina. O lipsa totala de management, un management mediocru, un management care nu a dorit sa puna aceasta companie pe criterii de eficienta. Foarte multe cadre de conducere – 200 de cadre de conducere, 16 directori, salarii, nu va spun, destul de bune. La o companie care este in pierdere, salariile ar fi trebuit sa fie ajustate, si nu sa le ia intregi, mai ales echipa de conducere. Intr-un cuvant, lucrurile nu merg bine”, a declarat Nita.
Ministrul a adus in discutie licitatia pentru o instalatie electrica si a precizat ca firma care a castigat contractul este in insolventa. “Pentru instalatia de slam, este inacceptabil sa pornesti de la 172 milioane de lei fara TVA si sa ajungi la 340 de milioane de lei. Si cu toate acestea nu este finalizata, ne mai trebuie sase milioane de euro ca sa fie gata. Societatea care a castigat contractul este in insolventa si trebuie suplimentata finantarea pentru terminarea lucrarii. A doua zi dupa ce a castigat contractul, s-a facut un act aditional. Cand a castigat contractul, a doua zi s-a facut un act aditional. Este ceva de neimaginat. 
Adica ai castigat licitatia, l-ai dat afara pe ala care avea un pret mai mare, dar poate era profesionist, l-ai adus pe asta cu un pret mai mic si imediat, a doua zi ai facut un act aditional. Si dupa aia inca noua acte aditionale in care n-ai mai spus cand e gata, cand e finalizarea”, a explicat Nita, adaugand ca acest caz a fost sesizat Parchetului.

blank