Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu văde de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București, „atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 in București”.

„Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București ar urma să se întrunească luni, 15 martie, într-o ședință, pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă, a anunțat postul de televiziune Digi 24 citând surse, relatează Educatieprivata.ro.

În prezent, rata de incidență în București este de 3,98 la mia de locuitori, iar legislația prevede că școlile se închid la 6 la mie înregistrat în ultimele 14 zile.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat şi joia trecută că școala nu reprezintă un pericol pentru evoluția pandemiei, din moment ce numărul de infectări este ”mult sub media națională”. Acesta precizează că unităţile de învăţământ vor fi ultimele care se vor închide în cazul unui scenariu roşu.

”Solidaritatea elevi, părinți, profesori este mai necesară decât oricând. Școlile se închid ultimele și se deschid primele”, a declarat Sorin Cîmpeanu în intervenția sa.

Acesta a explicat la începutul săptămânii care sunt divergențele între ministerele Educației și Sănătății privind funcționarea școlilor în scenariul roșu. Măsura limitării efectivului de elevi la 50% a fost impusă de ministrul Sănătății, susține Sorin Cîmpeanu. ”Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile. (…) Nu am competențe medicale să apreciez inflexibilitatea unor restricții sanitare dar am dreptul ca om de educație să mă întreb care este diferența între elevii claselor I-IV care pot veni cu prezență fizică integral și cei de a VIII-a și a XII-a care nu pot veni cu efective întregi. Am dreptul să mă întreb chestia asta”, spunea Cîmpeanu.

Citeste si...
Insula Barbados vrea să iasă de sub tutela Reginei Angliei și să devină republică