Ministrul Economiei
Actualitate

Ministrul Economiei promite curățenie în sistemul bugetar: Sfârșitul de an vine cu surprize

Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că în sistemul bugetar există foarte multe posturi suspendate de mai mulți ani. În perspectiva sa, acest lucru înseamnă că persoanele nu își mai doresc să lucreze în domeniul respectiv. Oficialul spune că trebuie făcută puțină curățenie, însă este nevoie de voință politică.

Radu Oprea, ministrul Economiei, a spus că în sistemul bugetar, foarte multe posturi sunt suspendate de mai mulți ani, ceea ce înseamnă că acea persoană nu îşi doreşte să lucreze în domeniul respectiv. Oficialul a precizat că sistemul bugetar are nevoie de un pic de curățenie.

„Şi noi avem o responsabilitate faţă de acţionarii noştri şi acţionarii noştri sunt cetăţenii României şi atunci avem o responsabilitate faţă de cetăţenii României, trebuie să pun oameni care să poată să producă performanţă şi cred că am să vă produc o surpriză, la sfârşitul anului, când o să ne uităm împreună pe profitul operaţional al companiilor de stat”, a spus ministrul Economiei la B1 despre măsurile pregătite de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar.

Este nevoie de voință politică pentru a se găsi cele mai bune soluții

Ministrul Economiei spune că în sistemul bugetar este mai greu de făcut curățenie comparativ cu sistemul privat, deoarece există persoane care au dat deja examen pentru ocuparea anumitor posturi. Oficialul mai vorbește și despre unirea unor ministere, însă este nevoie de construirea unei organigrame pentru a atinge astfel de obiective mult mai ușor.

„Am această problemă astăzi în minister, trebuie să facem din două ministere un minister. (..) În discuţiile pe care le am cu cei din minister, astăzi, se referă la ceea ce ne dorim la obiective şi cum construim organigrama ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să poată să fie atinse mai uşor. Şi apoi venim şi umplem căsuţele cu oameni. În sistemul bugetar este un pic mai complicat decât în sistemul privat pentru că sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi şi trebuie să vezi cum lucrezi. Constat că de foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce înseamnă că acea persoană care a dat un concurs nu îşi doreşte să lucreze în ministerul respectiv, în domeniul respectiv”, a menţionat ministrul.

Radu Oprea spune că în sistemul bugetar este nevoie de curățenie. În opinia sa, persoanele care țin posturile blocate nu își doresc să lucreze în domeniul respectiv.

„Asta este lupta mea, facem organigrama şi apoi ne uităm la oameni”, a mai spus ministrul Economiei.

blank