Ministrul de Externe britanic lansează un avertisment
International

Ministrul de Externe britanic lansează un avertisment: Ameninţarea nucleară iraniană este mai avansată ca niciodată

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Ministrul de Externe din Regatul Unit al Marii Britanii, James Cleverly, avertizează că ameninţarea din partea programului nuclear iranian este „mai avansată ca niciodată”.

În cadrul unei conferinţe privind securitatea organizată în Bahrain, Ministrul de Externe James Cleverly a acuzat regimul de la Teheran de răspândirea „unei băi de sânge” în întreaga lume.

El a avertizat că armele livrate de Iran ameninţă securitatea în Orientul Mijlociu şi în afara acestei regiuni, dând ca exemplu atacurile ruseşti cu drone fabricate în Iran, care au țintit infrastructura civilă din Ucraina.

„Armele furnizate de Iran ameninţă întreaga regiune. Astăzi, programul nuclear iranian este mai avansat ca niciodată, iar regimul a recurs la vânzarea către Rusia de drone înarmate care ucid civili în Ucraina”, a subliniat şeful diplomaţiei britanice, conform Agerpres.

El a reafirmat că Londra este „decisă să lucreze împreună cu ţările prietene pentru a contracara ameninţarea iraniană, a interzice traficul cu arme convenţionale şi a împiedica regimul să achiziţioneze armele nucleare”.

blank