Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat că decizia de a carantina Suceava s-a luat după o analiză amplă și după consultarea cu specialiștii, precizând că, în prezent, nu există niciun proiect în sensul de a se închide o altă localitate.

„Decizia de a carantina Suceava a fost luată după o analiză amplă. Decizia nu o iau eu pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Sunt proceduri clare științifice, luate împreună cu medici epidemiologi, infecționiști, cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății. Se fac proiecte, evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor”, a declarat Marcel Vela .

„Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia”
„Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii. În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine – poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate”, a mai explicat acesta, potrivit sursei citate.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara (n. r. 30 martie) că prin ordonanța militară nr. 6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.