Ministerul Muncii
Social

Ministerul Muncii susține că nu mai sunt bani pentru pensiile și alocațiile din luna decembrie 2021

Ministerul Muncii afirmă că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor și a alocațiilor din luna decembrie 2021. Mai exact, începând cu data de 26 noiembrie, nu vor mai fi bani pentru plata acestora, ministrul Turcan susținând că i-a prezentat, în repetate rânduri, problema premierului interimar.

Începând cu data de 26 noiembrie 2021 nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor, alocațiilor și a altor compensații, printre care și cele pentru factura la energie, în cazul în care Ministerul Finanțelor nu va aproba suplimentarea bugetului cu aproape 3 miliarde de lei, după cum se precizează într-un document al Ministerului Muncii, publicat de Economedia.ro.

Ministerul Muncii a solicitat suplimentarea bugetului din data de 12 noiembrie

MinisterulMuncii a cerut suplimentarea cu 3 milioane de lei, de la Ministerul Finanțelor, încă din data de 12 noiembrie. Banii au fost solicitați pentru a se putea realiza plata pensiilor, alocațiilor și a unor drepturi salariale, dar și a compensațiilor privind energia, pentru luna decembrie 2021.

În documentul publicat de sursa citată mai sus, ministerul a solicitat suma de 2,8 miliarde de lei, până la data de 25 noiembrie, pentru a putea plăti veniturile aferente lunii decembrie 2021, cea a sărbătorilor de iarnă. Ministerul Muncii a precizat că în cazul în care această cerință nu va fi rezolvată până la data precizată, s-ar putea înregistra întârzieri la plata pensiilor și salariilor.

Ministerul Muncii
Raluca Turcan, acuzații dure la adresa premierului interimar Florin Cîțu
Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, este nemulțumită de modul în care a colaborat cu premierul interimar Florin Cîțu și susține că acesta ar trebui să demisioneze din funcția de lider al PNL. Mai mult decât atât, Turcan îl acuză ca „s-a jucat ca la poker cu banii românilor”, doar ca să „dea bine în cifrele publicate pe Facebook”.

Ea susține că l-a înștiințat pe premier cu privire la faptul că Ministerul Muncii va rămâne fără bani, pentru că Florin Cîțu i-ar fi „luat la rectificarea bugetară”.

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greseli și jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului. Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus pana acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un sir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe facebook”, a transmis Raluca Turcan într-un comunict trimis către colegii din BPN al PNL și publicat de G4media.ro.