Ministerul Educației anunţă 211 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor în ultima săptămână, în creştere faţă de ultima raportare.

Covid 19 în şcoli. 211 cazuri noi de coronavirus la elevi au fost raportate în perioada 15 – 22 martie, constatându-se o ușoară creștere, se arată în ultimul raport al Ministerului Educației, transmis luni seară.

În perioada 15-22 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

Covid 19 în şcoli
Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +211 (medie 26 cazuri/zi)
Număr personal confirmat Covid-19: +279 (medie 35 cazuri/zi)
Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +304.

Ministerul Educației anunţă spune că se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (8-15 martie):

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.743 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 60 de decese, inclusiv al unei persoane din categoria de vârstă 20 – 29 de ani. La ATI sunt internaţi 1.339 de pacienţi, numărul lor fiind în creştere. În Bucureşti sunt 1.446 de cazuri noi, iar rata infectărilor a crescut la 5,67.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat, luni, că medicii de familie vor avea teste antigen pentru a creşte posibilitatea de testare, acest tip de teste fiind uşor de folosit şi cu rezultate bune la persoanele cu simprome sugestive. Pentru cele fără simptome, deocamdată se vor utiliza în continuare testele RT PCR.

Medicul Andreea Moldovan a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre creşterea capacităţii de testare pentru a afla adevărata dimensiune a pandemiei.

Modovan a precizat că medicii de familie vor avea teste antigen rapide, dar doar cei care vor dori să se implice.
”Medicii de familie vor avea teste antigen – de săptămâna aceasta, după ce definitivăm partea legislativă. Sunt teste care au sensibilitate la persoanele cu simptome sugestive”, a declarat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, la persoanele asimptomatice, rata de sensibilitate a acestor teste este mai scăzută, de aceea se merge în continuare pe testarea RT PCR.

Moldovan a făcut apel din nou la testarea în şcoli, un de există suficiente teste rapide, dar nu sunt folosite.