Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, sâmbătă, cererea DNA de arestare preventivă a lui Minel Prina, primarul municipiului Slatina, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu, el fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență în dosarul în care a fost pus sub acuzare și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov.

646x404_54400800

În schimb, Lucian Petruț Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina) a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia nu este definitivă.

În același dosar au fost puși sub acuzare Bogdan Petrică Timofte și Constantin Cristian Tomescu, însă în cazul acestora procurorii au dispus controlul judiciar pe o durată de 60 zile.

Ministrul Darius Vâlcov a fost chemat, vineri, la DNA, unde i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal pentru trafic de influență, în legătură cu acordarea unor contracte din fonduri publice, în schimbul unui ‘comision’ de 20% (în total 2 milioane de euro), pe vremea când era primar al municipiului Slatina.