Economic, Stiri

Mina de aur pentru economia romaneasca

Daimler va investi peste 300 milioane de euro in Romania

Daimler
Sursa Foto :http://www.triad.de/

In sfarsit o veste buna pentru economia romaneasca! Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz. Investitia va fi facuta in subsidiara locala a Daimler, compania Star Transmission din Sebes, judetul Alba.

Astfel, Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functioneaza deja la capacitate maxima, se arata intr-un comunicat transmis de grupul german.   Compania va investi in Romania peste 280 milioane euro pentru productia noii generatii de cutii de viteze automate, iar investitiile totale planificate depasesc 300 milioane euro. Astfel, potrivit autoritatilor locale, numarul de locuri de munca de la Star Transmission va creste de la 1.000 la peste 2.000. Totodata, la discutiile cu autoritatile romane, reprezentantii companiei germane au solicitat sprijinul autoritatilor locale pentru punerea la punct a infrastructurii de apa, canalizare, precum si a accesului la drumul national din zona. Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri masurile de extindere a capacitatilor de productie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

 

Ponta confirma pe Facebook

 

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, memorandumul de intelegere cu compania germana Daimler, care va investi peste 300 de milioane de euro in Romania. “In sedinta de guvern, pe lista confidentiala, am aprobat un memorandum de intelegere cu una dintre cele mai mari si prestigioase companii din Germania care isi va deschide o fabrica in Romania”, a scris, miercuri seara, Victor Ponta pe Facebook. Premierul Ponta a anuntat inca de la finalul lunii martie ca una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte in curand o decizie finala in acest sens.