Actualitate, Featured

Militar român, din Afganistan, dus, urgent, la spital în Germania

Un militar aflat în misiune în Afganistan, care a suferit un anevrism cerebral în timp ce se afla la baza aeriană din Kandahar, va fi transportat în Germania, pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în Afganistan cu Batalionul Protecția Forței ”Viperele Negre”, în timp ce se deplasa la activități curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap și stare de amețeală.

Un militar s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-și cunoștința. Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar. În urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul acestei nopți, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea de sănătate a militarului, se arată în comunicat.

 

blank