Miliardarul japonez
International

Miliardarul japonez care a decolat către stația spațială internațională, vrea să joace golf în spatiu

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a declarat că abia îşi poate stăpâni entuziasmul cu o zi înainte de a decola către Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Miercuri, o rachetă rusească care l-a transportat pe Maezawa a decolat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan. El intenţionează să îndeplinească 100 de sarcini în spaţiu, inclusiv să joace golf.

Miliardarul japonez în domeniul modei online şi colecţionar de obiecte de artă, Yusaku Maezawa, în vârstă de 46 de ani, s-a antrenat în ultimele luni la un centru spaţial din apropiere de Moscova şi este la un pas de a deveni primul turist spaţial care ajunge la bordul ISS după mai bine de un deceniu, relatează BBC.


Maezawa a făcut avere prin intermediul unor companii de comerţ electronic, printre care Zozotown. El a fost toboşar într-o trupă punk rock, iar anul trecut a lansat o emisiune în căutarea unei noi iubite care să i se alăture în spaţiu, dar ulterior a anulat demersul.

Maezawa va zbura spre ISS cu o navă spaţială Soyuz, lansată miercuri de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, alături de asistentul său, Yozo Hirano, care va documenta călătoria, şi de cosmonautul rus Alexander Misurkin.

Vorbind din Baikonur înaintea călătoriei sale spaţiale cu durata de 12 zile, Maezawa a declarat că încă din copilărie a visat să zboare în spaţiu. „Sunt entuziasmat. Mă simt ca un elev de şcoală elementară care abia aşteaptă să plece într-o excursie”, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

„N-am crezut că voi putea ajunge în spaţiu. Obişnuiam să mă uit la cerul înstelat şi la corpurile cereşti. Mă simt norocos să am această oportunitate şi să-mi îndeplinesc în sfârşit visul”, a adăugat el.

Miliardarul şi-a împărtăşit pregătirile, inclusiv o prezentare a costumului său spaţial şi experienţa într-o centrifugă, în mesaje pe care le-a publicat pe reţelele sociale, şi intenţionează să continue să facă acest lucru din spaţiu.

Maezawa va deveni primul pasager privat care va efectua o călătorie spre Lună cu SpaceX, în timp ce mai multe companii comerciale, inclusiv Blue Origin a lui Jeff Bezos, au inaugurat o nouă eră a călătoriilor în spaţiu pentru clienţii înstăriţi.

Maezawa va fi prima persoană privată din Japonia care ajunge în spaţiu după jurnalistul TV Toyohiro Akiyama, care a vizitat staţia spaţială Mir în 1990.