Mii de oameni sătui de măsurile dure anununtă de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19 protestează sâmbătă în centrul Capitalei. S-au anunţat manifestaţii în patru zone din Bucureşti, iar Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis că participanţii la proteste trebuie să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca sanitară de protecţie. Proteste sunt şi în alte oraşe.

Mii de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mai multe proteste care au fost anunţate în București. Un protest împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în contextul creşterii numărului de infectări cu virusul SARS-COV 2 este organizat în Piaţa Victoriei. De aici, spuneau organizatorii, oamenii ar vrea să plece spre Palatul Cotroceni. Aici ar urma să protesteze în zona statuii Leu (intersecţia bd. Iuliu Maniu cu bd. Geniului), între orele 19,00 – 21,00.

În Piaţa Victoriei şi-a facut apariţia şi senatorul Diana Şoşoacă. Întrebată dacă va merge şi la protestul de la Cotroceni, Diana Şoşoacă a declarat ironică: „Auzi, mă întreabă daca merg la Cotroceni! Doar ca preşedinte!”. tot în Piaţa Victoriei au ajuns şi Luis Lazarus, Adriana Bahmuţeanu, dar şi Amalia Belantoni.

Un alt protest este organizat în Piaţa Universităţii – zona Fântâni, de aici oamenii urmând să pornească în marș spre Parcul Izvor.

Proteste faţă de restricţii şi portul măştii de protecţie au loc şi în alte oraşe ale ţării, precum Braşov, Cluj, Constanţa şi Galaţi.

Direcţia Generală de jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis că „în situația în care participați la astfel de manifestații desfășurate în spațiul public, pentru siguranța și sănătatea dumneavoastră, vă recomandăm ca din motive de sănătate publică, păstrați distanța fizică față de celelalte persoane și purtați în mod corespunzător masca sanitară de protecție”.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a adunărilor publice, trebuie să manifestați pașnic și civilizat, să vă delimitați de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violență și să semnalați jandarmilor prezența în zonă a unor astfel de persoane.
Reamintim că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la mitinguri sau demonstrații trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

Organizatorii acestor adunări publice au obligațiile legale de a respecta locul și intervalul orar de desfășurare a activităților, precum și celelalte norme de protecție sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual”, a transmis Jandarmeria.

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu din cauza numărului mare de infectări COVID-19 din ultimele 14 zile. Ultima reşedinţă de judeţ care impune restricţii este Oradea, unde incidenţa COVID-19 calculată de DSP pentru ultimele două săptămâni, a ajuns la 3.36 cazuri la mia de locuitori. Măsura a intrat în vigoare de sâmbătă, la ora 00.

Şi Municipiul Iaşi a intrat în SCENARIUL ROŞU, după ce rata de infectare a ajuns la 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Iaşi şi comuna Tomeşti se alătură celorlalte localităţi din judeţ care sunt deja în Scenariul Roşu ( Miroslava, Roșcani și Valea Lupului). Regimul roșu presupune închiderea tuturor spațiilor publice (săli de spectacole, cafenele, restaurante etc.), care până acum funcționau la o treime din capacitatea locurilor.

Şituaţie gravă este şi în Ilfov, unde rata de infectate este de peste 6. 10 localităţi sunt deja în carantină.

Citeste si...
„Cezar”, învins de ANAF. Primarul Radu Mazăre are toate conturile blocate.